Bedre Faglig Læsning & Skrivning

Vi har på Marienlyst arbejdet med udvikling af et læringsprojekt om Bedre Faglig Læsning & Skrivning. Vi har afsluttet pilotarbejdet og er nu i drift med projektet.

Projektets formål har været at implementere danskundervisningen i værkstedsarbejdet på Produktionshøjskolen Marienlyst via multimodale læringsdesigns.

Vi har lavet 7 undervisningsforløb, der har så generelle temaer, at de kan udføres på alle værksteder på Produktionsskolerne rundt omkring i landet. Ideen med forløbene er at eleverne har et medie at kommunikere deres viden med.
Forløbene er især med fokus på danskundervisning, men konceptet kan overføres på andre fag som eksempelvis, engelsk, matematik eller samfundsfag. De tager udgangspunkt i arbejdet på værkstederne og de er projektorienterede.
Forløbene er baseret på multimodale læringsdesigns. Det vil sige at eleverne bruger forskellige formidlingmetoder til at lave deres produktioner. Eksempelvis billeder, tegneserie eller lyd. Det vil sige, at eleverne supplerer med alternative udtryksformer end blot tekst i deres produktioner.
Under lærervejledning er der mulighed for at få mere information om projektet.
Der er eksempler på elevproduktioner under Fjord og Formidling og under netværk kan du læse mere om projektet.

Link til undervisningsforløb
Læs mere om Ministeriets projekt på www.euddansk.dk


Kontakt os på tlf. 97 51 01 33